Collective living Lange eng – Dorte Mandrup Arkitekter

architects_Dorte Mandrup Arkitekter
engineer_Leif Hansen Ingeniører
landscape_Marianne Levinsen Landskab
building site_Albertslund, Denmark
site area_6.400m2
project end_2009
photography_Stamers Kontor

Prioritizing the common spaces and the community of the families living here, the building was designed as a typical Danish block, surrounding a large common courtyard – a common green garden space.

The outer perimeter of the block towards the forest is relatively closed, the facade and the roof clad in the same material, whereas the building towards the garden appears light and open. From every resident there is access to the garden space and terraces along the facades offers a convenient platform bringing life from the homes into the common space.