STUDENT HOUSING IN SONDERBORG – WE ARCHITECTURE

architects_ WE Architecture, Creo  Arkitekter
location_ Sønderborg, Denmark
client_ Kollegiernes Kontor
area_ 6000m2
budget:_ 80 million DKK
engineers_ Niras
Landscape architect_ Arkplan

from the architects_ WE-Architecture proposes a new student housing complex in Sønderborg, Denmark, in collaboration with Chr. Johannsen, Creo arkitekter, Arkplan and Niras.
The new student housing is part of an ambitious masterplan to convert Sønderborg Habour.
The building concept creates various communities of different scales and characters within a modified perimeter block. The 6000m2 building accommodates 150 housing units. The most public functions are situated on the ground floor while the student’s common spaces connect all the floors within the building and encourages informal and spontaneous meetings. A large urban courtyard is created in the gap between the student housing complex and a newly planned parking house.
The building aims for a diverse and lively appearance to create life and activity in the immediate neighborhood and the city as a whole.